Jesteś może ciekaw co jedzą dzieci z rożnych krajów na śniadania w szkołach? Ten wpis pokaże Ci co takie serwują stołówki w rożnych częściach świata.
Francja – stek, marchewka, zielona fasola oraz owoc (tu kiwi)
Korea Południowa – zupa rybna, tofu z ryżem oraz brokuły, papryczki i Kimczi (fermentowane lub kiszone warzywa)
Finlandia – grochówka, sałatka z buraków, marchewki i chleb. Do tego danie regionalne – Pannaku – czyli miejscowy naleśnik.
Włochy – lokalna ryba z rukola, sałatka Carpese, winogrona, makaron i chleb.
Hiszpania – krewetki z brązowym ryżem, gaspacho, chleb, papryczki i pomarańcze.
Brazylia – banany warzywne, wieprzowina z warzywami, ryż z fasola oraz pieczywo.
USA – kawałki kurczaka zapiekane w bułce tartej, ziemniaki, kilka owoców w zalewie, groch.
bardzo fajne zestawienie, to hiszpańskie to sama bym wsunęła 🙂
Gosia ostatnio opublikował…Truskawkowy Red Velvet