Co dzieci z siedmiu rożnych krajów jedzą w szkołach?

Udostępnij na:  

 

Jesteś może ciekaw co jedzą dzieci z rożnych krajów na śniadania w szkołach? Ten wpis pokaże Ci co takie serwują stołówki w rożnych częściach świata.

Francja – stek, marchewka, zielona fasola oraz owoc (tu kiwi)

pKGX6Q9

Korea Południowa – zupa rybna, tofu z ryżem oraz brokuły, papryczki i Kimczi (fermentowane lub kiszone warzywa)

K2INhQj

Finlandia – grochówka, sałatka z buraków, marchewki i chleb. Do tego danie regionalne – Pannaku – czyli miejscowy naleśnik.

aLwalLX

Włochy – lokalna ryba z rukola, sałatka Carpese, winogrona, makaron i chleb.

mgPNN05

Hiszpania – krewetki z brązowym ryżem, gaspacho, chleb, papryczki i pomarańcze.

tQWHiuc

Brazylia – banany warzywne, wieprzowina z warzywami, ryż z fasola oraz pieczywo.

6Zn5wet

USA – kawałki kurczaka zapiekane w bułce tartej, ziemniaki, kilka owoców w zalewie, groch.

o47MClr

Udostępnij na:  

 

1 Response

Dodaj komentarz

CommentLuv badge